Child 10 Award, vinnare nr 9

EVE SAOSARIN,  M’LOP TAPANG, Kambodja

 EVe.png

”I WAS BORN UNDER A TREE IN THE FOREST AND SPENT ALL MY CHILDHOOD IN A REFUGEE CAMP. LIFE WAS VERY DIFFICULT”

Fattiga barn från landsbygden i Kambodja dras till turistorterna i hopp en bättre framtid. Många hamnar i en ond spiral av droger, social isolering och prostitution. Uppskattningsvis är det fler än 10 000 barn i Sihanouville som lever i fattigdom, kriminalitet, drogmissbruk. EVE startade en organisation som erbjuder olika tjänster: tillfälligt tak över huvudet, kläder, medicinsk vård, information om lagliga rättigheter, information om utbildningar och utvecklingsprogram och hjälp till att återförenas med familjerna.

Eve Saosarin är en av tio pristagare på Child 10 Award. Child 10 grundades av Sophie Stenbeck Family Foundation och Reach for Change i syfte att uppmärksamma och prisa personer som arbetar för att förbättra villkoren för utsatta barn runtom i världen. 

Jag arbetar på uppdrag avPondus Kommunikation, min uppgift är att skriva manus/regissera ceremonin.