FÖRELÄSNING

Jag är ju ingen talare, men…

Kanske är du en erfaren talare men känner att du inte riktigt når ut med ditt budskap? Eller tillhör du dem som känner obehag när du står inför en publik? Får tunghäfta, svettningar, dödsrädsla? Lugn – det finns ”hemliga” knep som hjälper dig att ta plats på scenen!

När du ska presentera något för en publik, oavsett om det är en produkt, ett examensarbete eller viktig information till kollegor, kan det vara bra att veta hur du bäst ska använda dina specifika verktyg; rösten, kroppen, blicken och orden. Det räcker ju inte att förlita sig på ett presentationsmaterial i form av en powerpoint eller dylikt och tro att budskapet når ut. För det gör det inte. Den personliga berättaren kan inte vara underställd det tekniska materialet – det är Dig publiken vill lyssna till. Men hur ska du göra för att kommunicera med såväl hjärta som hjärna?

Med humor och interaktivitet ger Mia Westin de bästa tipsen för dig som vill utveckla ditt framförande. Tillsammans ramar vi in svårigheter och möjligheter med siktet inställt på att göra entré på de allra största arenorna.