TEATER 2019-2020

Fotograf Alexandra A. Ellis

Hösten 2019 och våren 2020 medverkar jag som skådespelare i föreställningen ”Bastuklubben” som är en del av Ögonblicksteaterns hudnära projekt med samma namn.

Tre kvinnor i olika åldrar möts i en bastu. Det har de gjort i flera år. I bastun följer de varandras liv genom nakna sanningar och svåra samtal, men också genom vardag, glädje och heta diskussioner.

”Bastuklubben” handlar om att dela med sig av sitt innersta. Om skam, längtan, ensamhet, förälskelse och omsorgen om alla runt omkring. Är det systerskap – det som uppstår i nära, förtroliga relationer? Eller är systerskap en handling, att ta ställning? Vad betyder det för vår närvaro och förtrolighet att vara nakna tillsammans och att det inte finns något annat i rummet som stör?

I Bastuklubben undersöks systerskap och förtrolighet utifrån dambastun som rum och sammanhang. Bastuklubbens turnerande bastu på hjul och nyskrivna föreställning ångar av kvinnors berättelser och förmågor. I det nakna mötet sätts fokus på kvinnor och det så kallade systerskapet. De hudnära bastusessionerna sker i en närhet svår att översätta till andra situationer och platser i livet. Ett sätt att hylla och lyfta kvinnoliv som inspiration.  

Manus och regi Johanna Salander
Medverkande Sara Gallardo, Anna Söderling, Mia Westin
Musikkomposition Frida Johansson
Scenografi och arkitektur Sara Zetterlund 
Kostym Karin Ågren
Producent Hanna Sjögren/Jenny Simm
Tekniker Amanda Lindgren, Oskar Selander
LÄS MER PÅ ÖGONBLICKSTEATERNS HEMSIDA

O/ROLIGT LIV
– en skuldsanering med styrketårar

Av & med: Charlotte Lindmark.
Regi: Mia Westin.
URPREMIÄR 29 mars 2019, Kulturens Hus , Luleå.
Mer info, kontakta Glugg Produktion  

”Det ska bli en hisnande upplevelse för publiken och mig. Direktkontakt och uppriktighet. Mycket värme. Kontraster mellan bråddjup smärta och högtflygande galenskap med magskratt. En blandning mellan improvisation och skriven text. Där varje föreställning blir unik. Jag tänker inte likna någon du sett på cirkus, blivit skrämd av eller haft i porslin. Jag ska vara en alldeles egen och speciell clown som ingen tidigare sett.”

Det är inte lätt att vara clown. Det är inte heller alltid lätt att vara människa när det är så enkelt att tappa rösten, förståndet och sig själv. Det här blir en stund med varningsklockor, upprepningar, mönster och frågor. En livsprocessbetraktelse.

Charlotte Lindmark har i flera år skrivit och spelat föreställningar som turnerat runt om i landet. Många har sett henne i tex ”Jag och min Pessimist”, ”Hope” och ”UNDER [är jag] BAR”. Nu är det dags för en ny monolog med humor och svärta. Väl mött!

UNDER [är jag] BAR – en upptäcktsfärd söderöver

STOR PUBLIKSUCCÉ. En genial, hyperrolig, gripande och viktig show som går rakt in i hjärtat på ung som gammal! Kolla in spelschemat för att se om vi kommer till dina regioner. Om inte – boka en egen föreställning nu…

PRODUKTIONSUPPGIFTER
Av och med: Mia Westin & Charlotte Lindmark
Modist:  Mysan Adamec
Konstnärligt Bollplank:  Rasmus Lindberg
Produktion:  Smart Framförande & Glugg Produktion. Föreställningen produceras med stöd av Statens kulturråd. 
URPREMIÄR 16 september 2016. På turné fram till maj 2019. 
Mer info och spelschema på Facebook

Våtmarksforskarna Mia Westin och Charlotte Lindmark är på exkursion bland ängsmarker och minerad terräng för att kartlägga det som brukar kallas de nedre regionerna. Tillsammans med experter bjuder de in publiken till sina fältstudier bland snippor och buskar för att reda ut frågor som: Hur mår vaginan i dagens samhälle? Vad ska den heta? Vad ska den användas till? Och stämmer det verkligen att den är så känslig och lättirriterad? Fakta analyseras, anatomi redovisas, traditioner utmanas och hemliga rum avslöjas.

Exklusivt för denna exkursion är de specialinbjudna gästerna som aldrig tidigare hörts: vi ska inte prata om den utan med den…