NORMKREATIVITET

Mia Westin arbetar alltid utifrån ett normkreativt perspektiv – oavsett om det är inom eller utanför teatern. Här är några exempel på sammanhang där Westin medverkat:

Normkreativitet i Kinamockaskogen med Mia Westin.
Varför är det viktigt att synliggöra normer och hur gör vi det?
I Kinamockaskogen, en podd med Susanne Dahl och Kent Wisti.
Gäst: Mia Westin, skådespelare, dramapedagog och regissör.
Kinamockaskogen är ett samarbete mellan Lunds stift, Luleå stift, Sensus, Kyrkans tidning och Universitetskyrkan.
Producent:  Agneta Nordin, Lokatt Media

PERSPEKTIVBYRÅN – ett normkreativt Arvsfondsprojekt med syfte att förebygga och motverka diskriminering, samt skapa jämlika och tillgängliga kultur- och fritidsmiljöer för barn och unga.

Se informationsfilm om Perspektivbyrån här.

RÄTTEN TILL DIN BERÄTTELSE – Normkreativa metoder och brytiga böcker för barn och unga.
En metodbok med praktiska övningar och tips på hur du kan använda litteratur som utgångspunkt för att jobba med inkluderingsfrågor tillsammans med barn.  Av M Westin och E Gustafsson.

BRYTIGA BÖCKERett normkreativt Arvsfondsprojekt där böcker användes som verktyg för förändring och för att barn skulle få möta litteratur som speglar dem själva och deras omvärld.

Rättighetscentrum Västerbotten YouTube-kanal. Här finns filmer om Rättighetscentrum Västerbottens utbud och arbete, samt om projekten Perspektivbyrån, Rättighetsvandring och Brytiga Böcker/Rätten till din berättelse.

Diskrimineringsbyrån Gävleborg. Kommunikatör vid Diskrimineringsbyrån Gävleborg. Här finns information, utbildningar och tips & råd för dig som behöver. Diskrimineringsbyrån Gävleborg är en av 18 antidiskrimineringsbyråer i Sverige som arbetar för att förebygga och motverka diskriminering.