CHILD 10 AWARD 2016, vinnare nr 1

 

ANTA MBOW, SENEGAL

anta
Anta Mbow 

”An important part of our job is to return the children to the families.”

Många familjer på den senegalesiska landsbygden skickar sina barn, framförallt pojkar, till storstan i hopp om att de ska få utbildning och lära sig Koranen. Men ibland går det fel. Vissa skolor lurar familjerna och tvingar istället barnen att tigga och bo på gatan. När ANTA MBOW flyttade tillbaka till Senegal efter att ha bott i Frankrike i årtionden, blev hon chockad över att se antalet gatubarn i Dakar (idag nästan 8000 barn!). Hon byggde upp organisationen EMPIRE DES ENFANTS, för att skydda och hjälpa gatubarnen. 

Kommande veckor arbetar jag, på uppdrag av Pondus Kommunikation, med Child 10 Award*. Child 10 grundades av Sophie Stenbeck Family Foundation och Reach for Change i syfte att uppmärksamma och prisa personer som arbetar för att förbättra villkoren för utsatta barn runtom i världen. Konferensen och galan, som äger rum på Grand Hôtel i Stockholm 6-8 november, är ett fantastiskt initiativ som möjliggör fortsatt arbete för dessa gräsrotsorganisationer. Årets pristagare är värda att hyllas om och om igen. Därför vill jag presentera dem i tur och ordning för att synliggöra deras arbete.

(*Min uppgift är att skriva manus/regissera ceremonin.)