Hejdå Umeå, hej Luleå. Nu kör vi!

Två veckor kvar till premiären av clownföreställningen ”O/Roligt Liv” av och med Charlotte Lindmark, med mig som regissör och dramaturg. Det är därför jag sitter med en kopp kaffe, i ett tåg som susar fram genom en vackert vinterlandskap. På väg mot Luleå, staden som med åren blivit så betydelsefull för mig och där jag bl.a. får möjligheten att jobba med det jag gillar bäst; teater.

För att jag ska kunna göra teater måste jag resa mycket. Upp & ner, hit & dit. För det mesta är det både kul och lyxigt – jag får undersöka landets byar och städer, bo på olika hotell och höra gömda dialekter. Lära mig geografi och känna väderväxlingar. I Kalmar var det t.ex. blommor i gräset häromdagen, medan det här är skid-vänligt.

Ibland är det tungt att resa från familjen, att inte finnas där det händer, att inte få sova i den säng som ger mig mest lugn och att dela vardagens ris & ros. Känner mig otillräcklig när behoven är stora. Som tur var klarar sig min familj ganska bra utan mig, och jag är tacksam för att de alltid tar emot mig med öppna armar när jag väl kommer hem. ❤

Däremot är det inte så svårt att lämna Umeå som stad, tvärtom behöver jag inhämta perspektiv och energi från andra håll. Jag är oerhört glad att Sverige är stort och att min kunskap/erfarenhet är eftertraktad långt utanför Västerbottens gränser.

Jag tar tåget.