PRESENTATIONSTEKNIK

UNDERVISNING
Jag undervisar i presentationsteknik vid ett flertal högskoleutbildningar, bl.a.: Designhögskolan Umeå, Hyper Island Stockholm, Programmet för Kulturentreprenörskap Umeå.

 

FRAMFÖRANDE – WORKSHOP
I en workshop med Smart framförande övar vi på att framträda på ett dynamiskt och levande sätt. Vi utvecklar och experimenterar med några av de viktigaste beståndsdelarna för att entusiasmera en publik: kroppsspråk, rösthantering och ett berättande med egna ord.

Presentationsprogram som powerpoint, Prezi m.m. har blivit alltmer vanligt förekommande, ibland nästan ett obligatorium för ett framförande. Fördelarna är många men risken finns att presentationsmaterialet tar överhanden. Den personliga berättaren kan inte vara underställd om man vill nå ut med sitt budskap.

Jag håller i workshops i grupper om 6-8 personer. Deltagarna ges fördjupad kunskap om hur man på ett övertygande och entusiasmerande sätt presenterar ett budskap. Genom individuell och kollektiv coachning får du som deltagare möjlighet att utveckla din närvaro på scenen samt insikt i kroppsspråkets, rösthanteringens och blickens betydelse. Vi går igenom utvecklingsmöjligheter gällande materialval, dramaturgi, förberedelser och efterarbete. Vi varvar teori med praktiska övningar.

Kommentarer från tidigare kursdeltagare:
– Mia är inspirerande! Jag kände mig peppad med henne som kursledare.
– Mycket bra och konkret kurs och väldigt inspirerande.
– Denna kurs kommer komma till användning, både i utbildningar, föreläsningar och livet för övrigt.
– Bra övningar!

FRAMFÖRANDE – INDIVIDUELL REGI
Är du en van talare som önskar utmanas? Eller du kanske behöver hjälp med manus och bildval? Tillhör du dem som känner obehag när du står inför en publik? Då finns det olika alternativ att välja mellan.

  1. Öva närvaro, kroppsspråk, publikkontakt och att inta scenen.
    Deltagaren kan välja mellan att öva allmänna färdigheter eller att spetsa till och repetera en befintlig presentation inför ”skarpt läge”. Vi varvar praktiska övningar med samtal och analys. Deltagaren får regi i kroppsspråk, röstläge, pauseringar, blickriktning o.s.v.
  2. Har du tröttnat på ditt presentationsmaterial men saknar idéer på hur du skulle kunna förnya dig?
    Kanske har du kunskapen och innehållet klart för dig men vet inte hur du ska göra din presentation kärnfull, snygg och med ett budskap som når fram? Vi kan hjälpa dig att nyansera ditt material genom att ge nya förslag på bilder, ramar, texter m.m. Du förmedlar ditt budskap och din huvudsakliga vision till oss och vi ger förslag på hur du på bästa sätt skulle kunna utforma detta.
  3. Har du stor kunskap och erfarenhet men tillhör dem som inte tycker om att förmedla den inför en publik?
    I individuell regi får deltagaren verktyg till hur man kan komma vidare ur begränsningarna. Med övningar och samtal får deltagaren praktiska tips och träning i hur man kan övervinna sin värsta nervositet och rädsla. Vi övar allmänna färdigheter, såsom hur man man presenterar ett budskap och äger sitt rum, dvs tar kommando över situationen så att det känns lättare att improvisera och styra över sitt eget framförande.

Kontakta mig för individuell planering.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: