Viljan att förstå

Idag skriver jag manus åt någon annan. Åt en annan konferencier alltså. Det är väldigt speciellt. Att försöka gissa hur han vill småprata med publiken, vad som är hans humor, värdegrund, tempo. Som tur var har jag kunnat läsa hans blogg, hemsida och lyssnat på hans sommarprat. När jag skickade det första utkastet var han nöjd, kände igen sig, sa att det verkade som om jag och han läst samma böcker och inspirerats av samma personer. Mina ord kunde ha varit hans. Tankegångarna, metaforerna. När vi pratar i telefonen känns det som om vi rör oss i samma banor efter en minut.

Fascinerande. Jag har aldrig träffat honom. Vi kommer från ganska olika yttre omständigheter: från början från skilda länder/världsdelar, präglade av olika religioner och traditioner. Sedan från olika delar av Sverige. Och han är typ 10 år yngre. Eller mer? Ändå så förstår vi varandra så väl inuti. Åtminstone är vi väldigt duktiga båda två på att närma oss varandra.

Ha en fin lördag. ❤️

NM